ValenciàCastellanoEnglish (History)Français (Historie)
Administrar

Ajuntament d'Alcàntera de Xúquer
26/05/2022 03:25


Club Frontennis

Documento sin título

 

El Club Frontennis Alcàntera de Xúquer va ser creat en el mes d'abril de 1987, és a dir, du ja més de 20 anys d'història en el nostre esport. És un club modest, com no podia ser d'altra manera en un poble amb menys de 1.400 habitants. El seu nombre de components sempre oscil·la, cada temporada, entre les 35 i les 40 persones.


Si alguna cosa caracteritza a aquest menut Club és la seua capacitat per a acollir a tots els quals s'han acostat al mateix a la recerca de poder practicar el frontenis, fugint de qualsevol plantejament localista. Per les seues files han passat jugadors de diferents poblacions properes.


L'altra característica principal, i el que més ens ha definit des de sempre, ha estat la nostra aposta per l'esport base. Des del mateix any de la seua creació el Club ha tingut xiquets i xiquetes competint. Actualment el seu principal orgull és l'Escola de Frontenis del Club, una escola que conta amb uns 60 alumnes, de diverses edats i categories, i que ha suposat tot un revulsiu en el Club i en la zona. Allí els més menuts, el futur del frontennis local, practiquen les dues modalitats del frontennis: el preolímpic i l'olímpic. Però sobretot aprenen esportivitat, saber estar, saber competir, i clar, també aprenen a jugar, la tècnica i la tàctica. El treball del seu director-monitor ha estat impagable. Però això no haguera estat possible sense el pertinent suport municipal.


Encara que modest, aquest Club des del primer moment ha estat molt actiu, tant en la competició de la comarca on està situat, La Ribera Alta, com en les competicions oficials federades a tots els nivells: provincial, nacional i internacional. A nivell del Club, i resumint molt, podem contar com assoliments esportius més destacats la consecució de diversos Campionats de Lliga provincials, diversos títols de Copa Federació provincial, el Subcampionat d'Espanya de Primera Divisió, diverses lligues comarcals, copes comarcals, etc.


A nivell de jugadors el nostre Club conta amb grans figures del panorama nacional i internacional. Algun d'ells ha estat medallista en la Copa del Món d'Elx 2005, Campió d'Espanya Sub-18, Campió d'Espanya de Juvenils, Subcampeón d'Espanya de Promoció, medallista en el Mundial Sub-22 de Cuba, Campió d'Espanya d'Olímpica, Campió d'Europa, tercer classificat en el Campionat d'Espanya de Preolímpica, vencedors en diversos Oberts Nacionals, Tornejos Internacionals, etc. En fi, el currículum, a pesar de la nostra curta edat, és ampli.


El Club ha organitzat diversos Oberts Nacionals, Lligues Locals, Competicions de 24 Hores, Cuadrangulares, Partits d'Exhibició, etc. i ara tenim per davant un nou i difícil repte: ajudar en l'organització del Gran Premi Internacional que se celebra en Alcàntera. Esperem que tot isca bé. Gràcies, per endavant, a tots els quals ens visiten i vam esperar que pugueu gaudir. Estem a la vostra disposició.


Però el nostre agraïment ho volem fer extensible a més persones i entitats. L'esdeveniment no haguera estat possible sense l'aportació de totes les empreses i entitats col·laboradores. Gràcies, com no, als patrocinadors. Gràcies també a la FEP per haver confiat en nosaltres. Gràcies així mateix a l'Ajuntament d'Alcàntera de Xúquer per la seua ajuda. Gràcies a l'empresa que ens ha remodelat i deixat una magnífica instal·lació. Però sobretot volem donar les gràcies a tot el personal de la FPCV, amb el seu President al capdavant, que ha estat braç a braç i dia a dia ajudant-nos que açò isquera avant.


D. VICENT JOSEP GARCIA DURÀ
PL. L’ESGLÈSIA, 18
ALCÀNTERA DE XÚQUER


President: Vicent Garcia Durà
Telèfon:
615 380 067

E-mail:
cfa@frontenisalcantera.com
 
Web:
www.frontenisalcantera.com
« Desembre 2021 »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31