ValenciàCastellanoEnglish (History)Français (Historie)
Administrar

Ajuntament d'Alcàntera de Xúquer
26/05/2022 03:03


Comité d'Agermanament

Documento sin título


El fenomen dels agermanaments va començar després d'acabar la 2ª guerra mundial, alcaldes i ciutadans estaven decidits que Europa mai més tornara a ser desfeta per l'acció bèl·lica. En l'any 1951 aquest moviment per l'agermanament dels pobles era una de les prioritats del Consell de Municipis i Regions d'Europa. En el sud d'Europa, la tornada a la democràcia en els anys 70 de Grècia, Portugal i Espanya i la seua adhesió posterior a la Unió Europea van originar nombrosos agermanaments entre ciutats d'aquests països. Així la caiguda dels règims comunistes a Europa Central en el 1989, va ocasionar una onada d'agermanaments fins a l'ampliació més important produïda en l'any 2004.

Aquest moviment de germanor ha contribuït, durant més de mig segle, al desenvolupament pacífic d'Europa. A més, ha afavorit la integració de nous països dins de la Unió Europea.

El Comitè d'Agermanament d'Alcàntera naix a partir d'aquestes premisses per iniciativa de l'Ajuntament amb l'assessorament de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies), la participació inicial de totes les associacions i el suport de tot el poble en general.

El seu objectiu primordial és acostar Alcàntera a un altre poble de la Unió Europea per tal d'intercanviar totes els nostres costums, llengua, cultura, vivències...

Després d'un procés d'un any i diversos contactes, es decideix germanar-se amb un poble de França situat en la Serralada Central, regió de Limousin, departament de la Creuse, amb un nombre d'habitants similar al nostre, dedicat en major part a la ramaderia i nomenat Gouzon.

L'acte oficial d'aquest Agermanament es realitza al juny de l'any 1991 en Gouzon i al setembre en Alcàntera, amb l'assistència dels dos Ajuntaments presidits en aquell any per Jean-Pierre Vacher i per Josep Sanchis, una representació de les principals associacions del poble i nombrosos veïns que van omplir dos autobusos i alguns cotxes particulars.

En l'any 2011 es compliran 20 anys de la nostra bona relació. Durant aquests anys hem viatjat tots els anys parells i ells ens han visitat els anys imparells. Sempre hem aprofitat les visites per a estar uns dies en el poble i també conèixer altres ciutats i regions de França i Espanya.

Durant aquests anys les relacions a nivell institucional i de relació entre famílies es poden considerar més que plenes. A més hi ha pobles del voltant que també han participat, com per exemple Càrcer, Cotes, Beneixida, Sallent i Sumacàrcer.

La Junta Directiva actual està composta per Pepe Sanchis, Tere Varoch, Juan Ramón, Vicenta Monar, Rafael Solves i Josepa Ribes.

Per a finançar-se aquesta associació rep una subvenció per part de l'Ajuntament i ven loteria que distribueix entre tots els associats.


D. RUBÉN FERRANDO NAVALÓN
AV. RIBERA ALTA, 9
ALCÀNTERA DE XÚQUER


President: Josep Sanchis Martinez

Telèfon: 680 569 476

E-mail: pepepauet@hotmail.es
« Desembre 2021 »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31